Rippikoulut kesällä 2020

6.5.2020 21.32

Kerromme tässä tulevan kesän rippikouluista, sisällöstä ja ajankohdista. Niin kuin muutkin tahot, olemme seurakuntana joutuneet odottelemaan valtion tason ja kirkkohallituksen päätöksiä ennen kuin olemme voineet lyödä lukkoon omia suunnitelmiamme. Saatuamme tällä viikolla päätöksiä, voimme nyt vahvistaa suunnitelmat koteihin asti.

Rippikoulua ei voida järjestää normaalin kaavan mukaan. Tänä kesänä pidetään  viiden päivän leirijakso, joka käydään päiväkoulumuotoisesti. Neljän päivän leirijakso seuraa myöhemmin.

Ajankohtien muutokset:
1-leirin piti alun perin olla 1.-9.6. Uusi aikataulu on 1.-5.6. ja se käydään päiväkouluna Pihlavassa. Leirijakso pidetään 3.-6.8. Pihlavassa. Konfirmaatio on Säkylän kirkossa su 30.8.

2-leirin piti alun perin olla 22.-30.6. Uusi aikataulu on 8.-12.6. ja se käydään päiväkouluna Pihlavassa. Leirijakso pidetään 7.-10.8. Pihlavassa. Konfirmaatio on Säkylän kirkossa su 23.8.

Rippikoulujen päiväosuuden aikataulu:
Ma ja ke 9-20, ti ja to 9-18, pe 9-14.
Päivä alkaa lipunnostolla ja sisältää oppituntien ja muun ohjelman lisäksi lounaan, päiväkahvin ja päivällisen. Ma ja ke myös iltapalan.

Elokuun leirijakso pyritään pitämään leirinä, ellei tule tiukentavia ohjeita. Jos muutoksia tulee, rippikoulu pidetään tavalla tai toisella ko. ajankohtana.

Konfirmaatio alkaa klo 10. Päivämäärästä pidetään kiinni silloinkin, jos on kokoontumisrajoituksia. Konfirmaatio voidaan tarpeen tullen järjestää pienemmissä ryhmissä päivän aikana. Ainoa konfirmaation este on, jos kirkkoon ei voi tulla ollenkaan.

Muuttunut järjestely vaikuttaa alentavasti rippikoulun hintaan. Lopullinen hinta ilmoitetaan myöhemmin. Lähetämme leirikirjeen ennen päiväkoulun ja leirijakson alkamista.

Pahoittelemme aiheutuneita muutoksia. Toivomme, että voimme
pysyä näissä suunnitelmissa. Vastaamme mielellään tiedusteluihin.

Vs. Kirkkoherra (2.leiri)
Anna-Kaisa Hautala