OLE ROHKEASTI YHTEYDESSÄ KAIKISTA MIELTÄ ASKARRUTTAVISTA ASIOISTA!
Markus Saarenketo, p. 044 725 1105, markus.saarenketo@evl.fi

Olemme koonneet alle yleisimpiä rippikouluun liittyviä kysymyksiä. Jos ei vastausta löydy täältä, ota yhteyttä: nuorisotyönohjaaja Markus Saarenketo p. 044-725 1105, sähköposti: markus.saarenketo@evl.fi
rippikouluteologi Ismo Nieminen p. 044-777 1811, sähköposti: ismo.nieminen@evl.fi

Miten ilmoittaudun rippikouluun?
Rippikouluun ilmoittaudutaan syksyllä sähköisesti srk:n nettisivujen kautta. Ilmoittautumislomakkeen äärellä on syytä olla niin vanhemman/huoltajan kuin nuorenkin. Ilmoittautumislomake on auki kolme päivää, mikäli netin äärellä ei ole mahdollista olla ilmoittautumisiltana. Emme pysty takaamaan kenellekään nuorelle ykkösleirivaihtoehdon täyttymistä. Paikat rippikouluihin jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Painavista syistä voi hakea siirtoa toiseen ryhmään ja rippikouluun.

Entä jos käyn rippikouluni muualla?
Lähtökohtaisesti rippikoulu suoritetaan omassa seurakunnassa, mutta halutessan sen voi käydä muuallakin. Silloin on tärkeää ilmoittaa asiasta omaan kotiseurakuntaan, jotta tiedämme asiasta. Seurakuntaan tutustumisjakso suoritetaan pääsääntöisesti omassa kotiseurakunnassa.

Miten korvaan poissaoloni?
Esteen (esim. sairaus, reissu tai kisat) sattuessa poissaolo korvataan hakemalla merkintä riparipassiin myöhemmin. Jos esim. joudut olemaan poissa koko rippikouluikäryhmää koskevasta jumalanpalveluksesta tai gospelkonsertista, korvaa se käymällä vastaavanlaisessa tilaisuudessa myöhemmin. Jos olet pois rippikoulun ennakkotunneilta, korvaa poissaolosi menemällä toisen rippikoulun vastaavaan tilaisuuteen.

Tarviiko esteestä ilmoittaa?
Kyllä!  Muista ilmoittaa rippileirisi vetäjälle poissaolosta, vaikka vain tekstiviestillä. Jos olet siis sairastunut, lähdössä lomalle tai urheilukisoihin, ilmoita asiasta vetäjälle.

Mistä saan merkinnän kohtaan "muu srk:n tilaisuus"?
Merkintöjä tulee saadaa kolme. Niitä saa passiinsa seuraavalla tavalla:

1) Kohdan rippikoulu --> "tulevia tilaisuuksia" alta näet kootusti joitakin sellaisia tilaisuuksia, joista saa merkinnän kyseiseen kohtaan. Nettisivuiltamme saa myös päivittetyä tietoa tulevista tapahtumista.  

2) Jos lähipiirissä on esim. häät, hautajaiset tai ristiäiset, saat merkinnän riparipassiisi tilaisuudesta vastaavalta papilta.

Mitä jos en ehdi kerätä kaikkia merkintöjä riparipassiini?
Seurakuntaan tutustumisjakso kestää 5-9 kuukautta rippikoulumuodosta riippuen. Siinä ajassa ehtii vallan hyvin käydä kymmenessä tilaisuudessa ja saada merkinnän passiin. Ole alusta alkaen aktiivinen, niin ettei merkinnät jää viime tinkaan!

Miten selviän ulkoläksyistä?
Hyvin. Kunhat muistat lukea etukäteen:) Jos on oppimisvaikeuksia, ilmoita asiasta, niin tiedämme ja osaamme varautua asiaan.