Säkylä-Köyliön seurakunnan saavutettavuusseloste 

 
Tämä saavutettavuusseloste koskee https://www.sakyla-koylionseurakunta.fi -sivustoa ja on laadittu 22.09.2020. 

Säkylä-Köyliön seurakunta ​​​​pyrkii takaamaan digitaalisen saavutettavuuden yhdenvertaisesti kaikille. Parannamme käyttäjäkokemusta jatkuvasti ja sovellamme lakia digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019).  
 

Arviointimenetelmät  

Säkylä-Köyliön seurakunta arvioi tämän sivuston saavutettavuuden arvioimalla itse palvelun saavutettavuuden.   
 

Verkkosivuston saavutettavuuden tila 
Verkkosivustot täyttävät saavutettavuusvaatimukset osittain.
​​​​​​

Verkkosivuston ei-saavutettava sisältö 

Käyttäjät saattavat edelleen kohdata sivustolla joitakin ongelmia. Seuraavassa on kuvaus tunnetuista saavutettavuusongelmista.
Jos huomaat sivustolla ongelman, joka ei ole luettelossa, ota meihin yhteyttä. 

 

Kuvien tekstivastineet (alt-tekstit): 

Osassa kuvista saattaa puuttua tekstivastineet, tai tekstivastine ei kuvaa riittävän hyvin kuvan sisältöä. Korjaamme puuttuvat tekstit mahdollisimman pian. (WCAG 1.1.1)

Taulukot

Sivuillamme on käytetty taulukoita, joiden otsikkorivin merkinnässä on puutteita. Korjaamme puutteet mahdollisimman pian. (WCAG 1.3.1) 
 

Rikkinäiset linkit: 

Sivullamme saattaa ilmetä rikkinäisiä linkkejä.
​​​​​​​Mikäli huomaat rikkinäisen linkin, ilmoitathan siitä meille.  WCAG 2.4.4
 

Epäselvästi nimetyt linkit: 

Sivuillamme on joitain linkkejä, joiden teksti ei kuvaa riittävän hyvin linkin kohdetta. Muokkaamme linkkejä parhaillaan paremmin ymmärrettäviksi.  
WCAG 2.4.4
 

Väliotsikot ja otsikkohierarkian käyttö:

Tarkoitus on, että  otsikkotasoja käytetään loogisesti ja järjestyksessä. Tämä tarkoittaa sitä, että yläotsikon alla on ensimmäisen tason alaotsikoita, ja näiden alla vain niitä alemman tason otsikoita. Sivuillamme saattaa olla puutteita otsikoiden merkitsemisessä. Korjaamme tilanteen mahdollisimman pian. WCAG 1.3.1, 2.4.6
 

Värikontrasti

Sivuillamme ei värikontrasti ole kaikissa kohdin  WCAG-standardin mukainen kaikkialle. Korjaamme tilanteen mahdollisimman pian.
WCAG 1.4.3, 1.4.11
 

Asiakirjat (Pdf, Word, Powerpoint, Excel): 

Kaikki sivuillamme olevat asiakirjat eivät ole tällä hetkellä täysin saavutettavia. Korjaamme tiedostot saavutettaviksi mahdollisimman pian. Mikäli huomaat puutteen, ilmoitathan siitä meille. Voit pyytää asiakirjojen sisältämiä tietoja alla olevien yhteystietojen kautta.
WCAG 1.1.1, 1.3.1, 1.3.2
 

 

Julkaisujärjestelmän saavutettavuuspuutteet:

 • Kuva ilman alt-määritettä. Kuvalta puuttuu tekstivastineen määrite. Korjataan mahdollisimman pian. (WCAG 1.1.1)
 • Lomakkeiden käyttö ruudunlukijalla. Virkatodistuksen tilaamislomakkeessa on linkki, joka ei erotu tekstistä värillä tai alleviivauksella. Ohjetekstit ovat vasta kenttien jälkeen. Valintapainikkeita ja -ruutuja ei ole ryhmitelty. Korjataan mahdollisimman pian. (WCAG 1.4.1, 3.3.2, 4.1.2)
 • Näppäimistökohdistimen näkyminen (WCAG 2.4.7)
 • Otsikoiden merkkaus (WCAG 1.3.1)
 • Upotetun sisällön nimeäminen (WCAG 1.1.1)
 • Virheitä teknisessä toteutuksessa (WCAG 4.1.2)​​​​
 • Toistetun sisällön ohitusmahdollisuus ruudunlukijalla (WCAG 2.4.1)

 Ei kuulu lainsäädännön piiriin

 • Asiakirjat (Pdf, Word, PowerPoint, Excel). Osa tiedostoistamme, jotka on julkaistu ennen 23.9.2018, eivät kuulu lain soveltamisalaan, eivätkä välttämättä ole saavutettavia. Ei-saavutettavassa muodossa olevan tiedoston tiedot saat pyytämällä alla olevien yhteystietojen kautta. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 17 §)
 • Kartat. Sivustolla on esitetty joitain tietoja karttanäkymän avulla. Kartat, joita ei ole tarkoitettu navigaatiokäyttöön eivät kuulu lainsäädännön piiriin. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 3 §)
 • Videot. Sivustollamme on videoita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020 ja joissa ei ole tekstitystä tai kuvailutulkkausta. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 17 §)
 • Äänitallenteet. Sivustollamme on äänitallenteita, jotka on julkaistu ennen 23.9.2020 ja joilla ei ole tekstivastinetta. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 17 §)
 • Arkistoitu verkkosisältö. Sivustolla on verkkosisältöä, joka on arkistoitu ennen 23.9.2019, eivätkä ne kuulu lain soveltamisalaan. (Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta 17 §)​​​​​​​
 • Kolmansien osapuolten sivustot tai palvelut. Käyttäjien tai muiden ulkopuolisten tahojen palvelussa julkaisemat sisällöt, jotka eivät ole palveluntarjoajan itsensä tuottamia, rahoittamia tai valvomia, eivät kuulu digipalvelulain vaatimusten piiriin
 

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme?
​​​​​​​Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi.

Otamme mielellämme vastaan palautetta tämän sivuston saavutettavuudesta. Voit ottaa meihin yhteyttä seuraavilla tavoilla: 

 • Puhelin: + 358 447771801
 • Sähköposti: sakyla-koylio.srk(at)evl.fi
 • Postiosoite: Rantatie 254, 27800 Säkylä
  ​​​​​​​

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella Linkki avautuu uudessa välilehdessä(Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa).

Sivuston julkaisujärjestelmästä ja sen teknisestä saavutettavuudesta vastaa Kirkkohallitus/Kirkon viestintä. Mikäli haluat antaa palautetta julkaisujärjestelmän saavutettavuudesta Kirkon viestintään, käytä alla olevaa lomaketta: 

Anna saavutettavuuspalautetta tällä verkkolomakkeella Linkki avautuu uudessa välilehdessä(Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa).

Tavoiteaikamme palautteeseen vastaamisessa on 2 viikkoa.

Valvontaviranomainen 

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille, sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.  Jos et ole tyytyväinen vastaukseemme, tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoonLinkki avautuu uudessa välilehdessä (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa).
​​​​​​​Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten valituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään. 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot: 

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö 
saavutettavuusvaatimukset.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä (Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa).
saavutettavuus(at)avi.fi  
Puhelinnumero vaihde: 0295 016 000 
Tee ilmoitus verkkolomakkeella Linkki avautuu uudessa välilehdessä(Linkki johtaa ulkopuoliselle sivustolle ja aukeaa uudessa ikkunassa).
​​​​​

Toimet saavutettavuuden tukemiseksi 

Säkylä-Köyliön seurakunta varmistaa saavutettavuuden seuraavilla toimenpiteillä: 

 • Saavutettavuus kuuluu toiminta-ajatukseemme. 
 • Saavutettavuus kuuluu sisäisiin käytäntöihimme. 
  ​​​​​​​

Yhteensopivuus selainten kanssa 

Verkkosivusto on suunniteltu yhteensopivaksi seuraavien selainten kanssa: 

 • Edge (Windows), uusin versio
 • Chrome (Windows, Mac), uusin versio 
 • Firefox (Windows, Mac), uusin versio 
 • Safari (Mac), uusin versio 

Tämän verkkosivuston saavutettavuus riippuu seuraavien tekniikoiden toimivuudesta: 

 • HTML
 • WAI-ARIA 
 • CSS 
 • Javascript 
   

Tämä verkkosivusto on päivitetty muutosten jälkeen 25.04.2024