Diakoniatyö, kun tarvitset apua tai tukea elämääsi.

Jeesuksen esimerkin ja opetusten mukaisesti lähimmäisen palveleminen eli  diakonia, on kirkon tuntomerkki ja yksi tärkeimmistä tehtävistä. 

Jeesuksen tehtävänjulistus Luukkaan evankeliumista kuuluu näin:  ”Hän on lähettänyt minut ilmoittamaan köyhille hyvän sanoman, julistamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista, päästämään sorretut vapauteen ja julistamaan Herran riemuvuotta”. 

Diakoniassa ei ole siis kyse vain yhdestä seurakunnan työmuodosta, diakoniatyöstä, vaan koko kirkon, sen jäsenten ja työntekijöiden, yhdessä jakamasta tehtävästä ja elämisentavasta. 

Diakoniatyö on  kristillisestä uskosta ja rakkaudesta lähtevää auttamistyötä. Toimintamuotoina ovat mm. kahdenkeskiset keskustelut, koti- ja onnittelukäynnit, ryhmät, vapaaehtoistyö sekä ruokajakelu. Diakonialta on myös mahdollista saada taloudellista avustusta. 
Diakoniatyön tehtävänä on  

  • auttaa ja tukea haavoittuvassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä, 

  • toimia oikeudenmukaisuuden, yhdenvertaisuuden ja rauhan puolesta, 

  • rakentaa hyvää elämää edistäviä yhteisöjä sekä 

  • varjella luomakuntaa. 

Elämän erilaisten vaikeuksien ja vastoinkäymisten kohdatessa voit ottaa luottamuskella yhteyttä vs. diakonissa Katri Saariseen puh. 044 725 1103. (Lomalla 11.-27.7.)

 

Diakonian ajankohtaisista tapahtumista ja tilaisuuksista ilmoitetaan seurakuntatiedot- kohdassa.

Apua ja tukea parisuhteeseen ja perhe-elämään

Puhuminen auttaa. Rauman seurakunnan perheneuvojat ovat sinua ja perhettäsi varten - olipa perheesi sitten yksi- tai monijäseninen. Perheasiain neuvottelukeskuksesta voit varata keskusteluajan itsellesi tai itsellesi ja kumppanillesi. Voit myös hyödyntää kirkon ja Vauva-lehden yhteistyössä syntynyttä parisuhdeneuvolaa verkossa.  

 

Palveleva puhelin

Palveleva puhelin numerossa 0400 22 11 80 tarjoaa soittajalle mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse nimettömänä.

 

 

Seurakunnan ruokajakelu
 

Kaffeli

Maanantaisin klo 10-12 ja torstaisin klo 12.30-14.

SPR satunnaisesti myös jakamassa vaatteita ja kodintarvikkeita.

Säkylän seurakuntatalo, Tuulimyllyntie 21

Safkatti

Perjantaisin klo 10-12

Kepolan kerhotila, Köyliöntie 4

 

Ruuanhaku pääsääntöisesti kerran viikossa.

Diakonissa Katri Saarinen 
puh. 0447251103
Diakonissa Katri Saarinen puh. 0447251103 (Lomalla 11.-27.7.)