YHTEISVASTUUKERÄYS AUTTAA

Sunnuntaina 6. helmikuuta on jälleen alkanut vuosittainen yhteisvastuukeräys. Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksellä tuetaan koronan seurauksista kärsiviä lapsia ja nuoria Suomessa ja maailman katastrofialueilla.

Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys ja lähimmäisenrakkauden kansanliike, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehittyvissä maissa.

Keräykseen osallistuvat kaikki Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat. Keräyksen suurin kampanjanäkyvyys on helmi-huhtikuussa, mutta keräyslupa on voimassa ympäri vuoden. Tämänvuotisen Yhteisvastuukeräyksen kampanjateemana on  ”Lahjoita mulle huominen” - joka nostaa esiin nuorten hädän ja toivottomuuden kokemuksen, jota pitkittynyt korona-aika on lisännyt.

Yhteisvastuukeräyksen tuotto jaetaan seuraavanlaisesti:

• Valtaosa, eli 60% keräystuotosta ohjataan kansainväliseen apuun Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastonLinkki avautuu uudessa välilehdessä kautta. Rahaston tuella hätäaputyö voidaan katastrofitilanteissa käynnistää nopeasti. Tämänvuotisessa keräyksessä huomioidaan erityisesti Kirkon Ulkomaanavun työ Etelä-Sudanissa, jonne sisällissotaa paenneet perheet ovat palaamassa pakolaisuudesta.

• 20 % tuotosta suunnataan vuosittain valittavaan, vaihtuvaan kohteeseen Suomessa. Tänä vuonna tuotto ohjataan koronan seurauksista haavoittuneiden lasten ja nuorten auttamiseen. Tuoton saa  Lasten ja nuorten keskusLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jossa kehitetään matalan kynnyksen jalkautuvia palveluja tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia. Etsivän nuorisotyön SaapasLinkki avautuu uudessa välilehdessätoimintaa laajennetaan keräystuotolla uusille paikkakunnille ja uutuutena myös kouluihin. Valtakunnallisesti toimivan NettiSaappaan vapaaehtoiset hakeutuvat nuorten luo sosiaalisessa mediassa ja tarjoavat tarvittaessa keskusteluapua. Keräysvaroilla kehitetään myös MoottoripajaLinkki avautuu uudessa välilehdessä– sekä PerheystäväLinkki avautuu uudessa välilehdessä-toimintaa.

• 20 % tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta, ahdingossa olevien nuorten tukemiseksi tehtävään työhön sekä diakonia-avustuksiin.

Yhteisvastuulle voi lahjoittaa netin kautta osoitteessa: Yhteisvastuukeräys (ekansio.com)

Voit lahjoittaa myös puhelimella

Soita
0600 1 7020 (20,28 € / puh+pvm)
0600 1 7010 (10,26 € / puh+pvm)

Lähetä tekstiviesti numeroon 16588
Kirjoita viestikenttään
APU20 (20 €)
APU10 (10 €)

Mobiililahjoitusnumerot

• MobilePay 45818

• Siirto 040 700 9902

Suorat tilinumerot

• Aktia FI82 4055 0010 4148 41

• Nordea FI16 2089 1800 0067 75

• OP FI14 5000 0120 2362 28

Lahjoittaessasi käytäthän oman seurakuntamme viitenumeroa.
Säkylä-Köyliön seurakunnan viitenumero: 301822

Kirkkopalvelujen keräyslupa Manner-Suomessa RA/2020/639, voimassa toistaiseksi.

Ahvenanmaalla: Keräyslupa ÅLR/2021/8126, voimassa 1.1. – 31.12.2022.

Lisätietoja löydät osoitteesta: https://www.yhteisvastuu.fi/

Yhteisvastuukeräys 2021 tuotti jopa 2,01 miljoonaa euroa!

Yhteisvastuukeräyksen 2021 kohteena oli vähävaraisten ikäihmisten tukeminen Suomessa ja maailmalla. Vaikka korona kuritti lähikeräyksiä, keräystulos ylittyi edellisvuoteen, myös koronan haavoittamaan vuoteen verrattuna. Hieman yli kahden miljoonan euron keräystuotoilla Suomessa välitetään Kirkon Diakoniarahaston sekä seurakuntien kautta tukea taloudellisessa ahdingossa sinnitteleville ikäihmisille sekä parannetaan heidän digitaalisia valmiuksiaan. 60 prosenttia tuotosta ohjataan Kirkon Ulkomaanavun ruohonjuuritason työhön kehittyvissä maissa.

Yhteisvastuukeräyksen tilintarkastamaton tulos vuodelta 2021 on 2,01 milj. €. Tuotto luovutettiin keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle 31. tammikuuta.

Lisätietoja saat osoitteesta: Ajankohtaista | Yhteisvastuu

Lahjoita oman seurakuntamme yhteisvastuukeräykseen.

YHTEISVASTUUVILLASUKKA-HAASTE

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräyksen teema on Koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttaminen niin Suomessa kuin maailmallakin.

Hienoa, että olet mukana tekemässä hyvää kuntamme nuorten hyväksi, joille valmiit sukat jaetaan.

Saat kirkkoherranvirastolta pussin, jossa on sukkien tekoa varten langat, sukkaohje ja kokolappu.

Kun saat sukat valmiiksi:

• Laita sukkiin kiinni kokolappu
  • Pakkaa sukat samaan pussiin jossa langat olivat
  • Palauta pussi takaisin kirkkoherranvirastoon 4.7. mennessä

Terveisin,