Pytinki

Lehmuuntie 5 , 27800 Säkylä

Pytinki

Kirkkoaukion laidalla sijaitsevan kirkkoherranpappilan puinen päärakennus on rakennettu vuonna 1921. Jugendvaikutteisen rakennuksen ympärillä on lehtevä puisto. Talouspihan toisella sivulla on 1800-luvun puinen, punamullattu pytinkirakennus, jonka toisessa päässä on luhti. Suuri kivinavetta lienee 1800- ja 1900-luvun vaihteesta. Pappilan aitta on 1800-luvun hirsinen punamullatulla laudalla vuorattu yksinäisaitta.

Tällä hetkellä Pytinki on Säkylä-Köyliön seurakunnan kerhojen toiminnassa oleva monikäyttötila. Siellä toimivat mm. MLL:n kahvila, Huittisten musiikkiopiston muskari, 4H:n kepparikerho. Pytinki ei kuulu seurakunnan normaaliiin vuokraustoimintaan.

Pytingiltä löytyy vaatimaton keittiö, kaksi wc tilaa ja kaksi huonetta, joista toinen on seurakunnan omien kanttoreiden käytössä.