Apua ja tukea elämääsi

Diakonia on kristillisestä uskosta ja rakkaudesta lähtevää auttamistyötä. Toimintamuotoja ovat muun muassa vastaanotto, kotikäynnit, ryhmät, vapaaehtoistyö, ruokajakelu.Elämän erilaisten vaikeuksien ja vastoinkäymisten kohdatessa voit ottaa luottamuskella yhteyttä diakoniatyöntekijään puh 044 725 1103.

Seurakunnan ruokajakelu

Kaffeli

Maanantaisin sekä torstaisin klo 10-12 elokuun ajan.

Syyskuusta alkaen maanantaisin klo 10-12 ja torstaisin klo 12.30-14.

SPR satunnaisesti myös jakamassa vaatteita ja kodintarvikkeita.

Säkylän seurakuntatalo, Tuulimyllyntie 21

Safkatti

Perjantaisin klo 10-12

Kepolan kerhotila, Köyliöntie 4

Poikkeusaukioloajat:

6.12. Itsenäisyyspäivä, ei ruokajakelua Kaffelissa

23.12. Vain Safkatti

24.12. Jouluaattona ei ruokajakelua

6.1. Loppiaisena ei ruokajakelua Kaffelissa

Ruuanhaku pääsääntöisesti kerran viikossa.

Diakonian ajankohtaisista tapahtumista ja tilaisuuksista ilmoitetaan seurakuntatiedot- kohdassa.

Apua ja tukea parisuhteeseen ja perhe-elämään

Puhuminen auttaa. Rauman seurakunnan perheneuvojat ovat sinua ja perhettäsi varten - olipa perheesi sitten yksi- tai monijäseninen. Perheasiain neuvottelukeskuksesta voit varata keskusteluajan itsellesi tai itsellesi ja kumppanillesi. Voit myös hyödyntää kirkon ja Vauva-lehden yhteistyössä syntynyttä parisuhdeneuvolaa verkossa.

Palveleva puhelin

Palveleva puhelin numerossa 0400 22 11 80 tarjoaa soittajalle mahdollisuuden purkaa mieltä painavia asioita puhelimitse nimettömänä.

Voi taivas! Puhetta perheestä

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymässä alkaa ensi viikolla koko syksyn mittainen Voi taivas! Puhetta perheestä -keskustelusarja, jossa seurakuntayhtymän  perheneuvojamme ja  vertaiskeskustelijat keskustelevat suorissa verkkolähetyksissä erilaisista perhe-elämään, parisuhteeseen ja sinkkuuteen liittyvistä aiheista. Koska Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän perheasiain neuvottelukeskus palvelee myös teidän seurakuntanne alueen asukkaita, ajattelin laittaa teille infoa sarjasta, mikäli haluatte pitää sitä esillä.

Keskusteluiden aiheet nousivat perheneuvojien kokemuksista siitä, mitkä asiat nousevat usein esille heidän keskusteluissaan asiakkaiden kanssa. Haastattelijoina keskusteluissa vuorottelevat piispa Mari Leppäsen erityisavustaja Anna Hälli ja toimittaja Heidi Pelander.

Keskustelut ovat katsottavissa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Youtube-kanavalla, https://www.youtube.com/user/turunseurakunnat, sekä osoitteessa www.voitaivas.fi. Ne jäävät katsottaviksi myös tallenteina.

Kuhunkin keskusteluun voi lähettää etukäteen kysymyksiä, joihin keskustelijat pyrkivät vastaamaan lähetysten aikana. Syyskuun ja joulukuun voi lähettää kysymyksen ja saada siihen vastauksen myös ruotsiksi. Kysymyksiä voi lähettää lomakkeella, joka löytyy edellä mainitusta www.voitaivas.fi-osoitteesta.

Muut teemat ja päivämäärät ovat:

ke 6.10. klo 18 ”Miks me aina riidellään – parisuhteen negatiivinen kehä”

ke 27.10. klo 18 ”Taasko vai ei taaskaan - seksuaalisten halujen eriparisuudesta”

ke 17.11. klo 18 ”Katan pöytään yhden kupin – ikäännynkö yksin?”

ke 8.12. klo 18 ”Sun, mun ja meidän lapset – uusperheen kysymyksiä”

Lisätietoja ja kuvaukset kustakin keskustelusta löytyvät täältä: Voi taivas! Puhetta perheestä - Turun ja Kaarinan seurakunnat (turunseurakunnat.fi)

Keskustelusarjan Facebook-tapahtuma löytyy täältä: Voi taivas! Puhetta perheestä -keskustelusarja | Facebook

Diakoni Katriina Koho