uskottu
rakastettu
#seurakuntavaalit

Seurakuntavaalit 2022

Seurakunnilla on laaja toiminallinen ja taloudellinen itsenäisyys.

Seurakunnan ylin päättävä elin on kirkkovaltuusto, jonka seurakuntalaiset valitsevat seurakuntavaaleissa. Kirkkovaltuusto johtaa seurakunnan toimintaa.

Kirkkovaltuusto valitsee kirkkoneuvoston, joka vastaa käytännön johtamisesta ja valmistelee asiat kirkkovaltuuston päätettäväksi.

Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen seurakuntien tulevaisuudesta valitsemalla luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle. Seuraavat seurakuntavaalit ovat 20.11.2022. Vaalien ennakkoäänestys on 8.–12.11.2022 eli ennakkoäänestyspäivät ovat tiistaista lauantaihin.

Kuka voi äänestää seurakuntavaaleissa?

• Seurakuntavaaleissa jo 16-vuotiaalla on äänioikeus.
  • Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Kirkkoherranvaali 2022

Säkylä-Köyliön seurakunnassa käydään samanaikaisesti seurakuntavaalien kanssa myös kirkkoherranvaali.

Kuka voi äänestää kirkkoherranvaalissa?

• Kirkkoherranvaalissa 18-vuotiaalla on äänioikeus.

Kirkkoherranvaalin ehdokkaat

• Vaalisija I Irina Kaukinen vs seurakuntapastori Pöytyän seurakunta
  • Vaalisija II Tero Kuparinen kappalainen Akaan seurakunta

Tärkeät päivämäärät

Ennakkoäänestys seurakuntavaaleissa 8.–12.11.2022
Ennakkoon voi äänestää kaikissa ennakkoäänestyspaikoissa. Muista ottaa henkilöllisyystodistus mukaan!

Ennakkoäänestys kirkkoherranvaalissa 14.-18.11.2022
Säkylän-Köyliön kirkkoherranvirastossa (Rantatie 254, 27800 Säkylä) päivittäin klo 9-18. Lisäksi Köyliön virastossa ti 15.11. klo 9-18 ja pe 18.11. klo 9-13.

Varsinainen äänestyspäivä 20.11.2022
Vaalipäivänä voit seurakuntavaaleissa äänestää vain oman seurakuntasi äänestyspaikassa. Säkylä-Köyliön seurakunta on jaettu äänestysalueisiin,  varsinaisena vaalipäivänä äänestys tapahtuu äänestysalueittain. Voit siis äänestää vain vaalikirjeessä ilmoitetussa paikassa. Äänestyspaikat ovat Säkylän kirkko ja Köyliön srk-talo. Äänestysaika on klo 11.00–20.00.

Kirkkoherranvaalien varsinaisen vaalipäivän äänestyspaikat ovat Säkylän kirkko klo 11-15 ja Köyliön srk-talo klo 16-20. Äänestää voit kummassa tahansa paikassa.