Olemme koonneet alle yleisimpiä rippikouluun liittyviä kysymyksiä. Jos ei vastausta löydy täältä, ota yhteyttä: nuorisotyönohjaaja Markus Saarenketo p. 044-725 1105, sähköposti: markus.saarenketo@evl.fi
rippikouluteologi Ismo Nieminen p. 044-777 1811, sähköposti: ismo.nieminen@evl.fi

Miten ilmoittaudun rippikouluun?
Rippikouluun ilmoittaudutaan sähköisesti srk:n nettisivujen kautta ti 19.9.2017 klo 18 alkaen. Ilmoittautumislomakkeen äärellä on syytä olla niin vanhemman/huoltajan kuin nuorenkin. Mikäli netin äärellä ei ole mahdollista olla ilmoittautumisiltana, sen voi tehdä myöhemminkin. Silloin emme kuitenkaan pysty takaamaan nuorelle ykkösleirivaihtoehdon täyttymistä. llmoittautuminen jatkuu n. viikon verran.

Entä jos käyn rippikouluni muualla?
Lähtökohtaisesti rippikoulu suoritetaan omassa seurakunnassa, mutta halutessan sen voi käydä muuallakin. Silloin on tärkeää ilmoittaa asiasta Makelle tai Ismolle. Seurakuntaan tutustumismerkinnät voit hakea oman srk:n piiristä.

Miten korvaan poissaoloni?
Esteen (esim. sairaus tai reissu) sattuessa poissaolo korvataan hakemalla merkintä riparipassiin myöhemmin. Jos esim. joudut olemaan poissa koko rippikouluikäryhmää koskevasta jumalanpalveluksesta tai gospelkonsertista, korvaa se käymällä vastaavanlaisessa tilaisuudessa myöhemmin. Jos olet pois rippikoulun tunneilta, joita etukäteen pidetään, lähetämme korvaavia tehtäviä sähköpostiisi. Tee ne ja palauta s-postilla lähettäjälle.

Tarviiko esteestä ilmoittaa?
Kyllä. Muista aina ilmoittaa rippileirisi vetäjälle poissaolosta, vaikka vain tekstiviestillä. Sairastumiset ja lomareissut ovat asia erikseen, mutta esim. urheilutreeneistä, peleistä tai kilpailuista on syytä keskustella työntekijän kanssa etukäteen.

Mistä saan merkinnän kohtaan "muu srk:n tilaisuus"?
Jos lähipiirissä on esim. häät, hautajaiset tai ristiäiset, saat merkinnän riparipassiisi tilaisuudesta vastaavalta papilta. Jos ei ole, sen voi hakea joulun alla esim. kauneimmat joululaulut-tilaisuudesta kirkosta.

Mitä jos en ehdi kerätä kaikkia merkintöjä riparipassiini?
Seurakuntaan tutustumisjakso kestää 4-7 kuukautta rippikoulun muodosta riippuen. Siinä ajassa ehtii vallan hyvin käydä kymmenessä tilaisuudessa ja saada merkinnän passiin. Kannattaa olla alusta alkaen aktiivinen, eikä jättää niitä viime tinkaan. Silloin tulee kiire.

Miten selviän ulkoläksyistä?
Hyvin. Kunhat muistat lukea etukäteen:)