Olemme työskennelleet Japanissa lähetystyössä lähes kymmenen vuotta. Tällä hetkellä asumme Suomessa, mutta pyrimme tekemään vuosittain noin kuukauden pituisen julistus-, opetus- ja musiikkimatkan lähetyskentälle. Ensimmäisen matkan teimme syksyllä 2015. Seuraava matka on suunniteltu kevääksi 2017, tarkemmin ottaen ajanjaksolle 24.4.-24.5. Tarkoituksena on vierailla seurakunnissa, päiväkodeissa, yliopistoissa ja muissa oppilaitoksissa. Tukikohteenamme on tuttu Suomi-kirkko Tokiossa.

Suomessa Martti toimii tällä hetkellä Sleyn osa-aikaisena lähettikuraattorina, digitalisoi arkiston ääninauhoja sekä toimittaa messuyhteisöjen messuja. Päivi toimii puolestaan Aurinko nousee -palvelujen kouluttajana pitäen kasvatusaiheisia koulutuksia ja luentoja sekä raamattuopetuksia. Teemme yhdessä myös lähetys-, kasvatus- ja musiikkivierailuja eri kohteisiin. Sovellamme opetustyössämme kristillis-ratkaisukeskeistä toimintamallia.

Kevään lähetysmatkaa ajatellen Martti valmistautuu pastori-kanttorina pitämään sekä saarnoja että pienimuotoisia konsertteja. Kokemuksemme mukaan musiikki on erinomainen työkalu Japanissa. Niinpä sooloesityksillä ja yhdessä lauletuilla hengellisillä lauluilla tulee olemaan tärkeä osa lähetysmatkallamme.

Päivin osuus opettajana ja kasvatustieteen asiantuntijana rakentuu kristillisen kasvatus- ja opetusteemojen sekä raamattupiirityöskentelyn ympärille. Ihmisen osana on Jumalan luomina, Kristuksen lunastamina ja Pyhän Hengen varustamina ‘kasvaa ja kasvattaa’. Tähän kasvu- ja kasvatustehtävään tarvitsemme maasta ja kulttuurista riippumatta kaiken mahdollisen tuen niin seurakuntana kuin yksityisinä ihmisinä.

Olemme kiitollisia, jos olet mukana lähetysmatkallamme.

Lähtisitkö rukouksin mukaan matkallemme?

Ystävällisin terveisin
Päivi ja Martti